Over Sabrina Derks - kinderboekenschrijver

“Waarom is hij zo vaak ziek?”

“Ben je alweer in het ziekenhuis geweest?”

De vele vragen, onbegrip en de - oneindig lang durende - bezoeken aan het ziekenhuis; als moeder van een chronisch zieke zoon weet ik er alles van. En dan heb ik het nog niet eens over het emotionele aspect. Want als ouder moet je niet alleen met je eigen emoties (leren) omgaan, je moet er ook nog eens zijn voor je kind(eren).

Dit is precies de reden waarom ik doe wat ik doe: namelijk kinderboeken schrijven voor alle kinderen, maar in het bijzonder voor zieke kinderen.

Mijn missie

Het schrijven van deze kinderboeken ligt heel dicht bij mij. Met mijn boeken wil ik niet alleen een verhaal schrijven, ik wil vooral mensen aanzetten om het verhaal met elkaar aan te gaan. Ik hoop ouders te inspireren om met je kind te blijven praten, zodat je alle moeilijke momenten als gezin samen kan verwerken. Door middel van mijn kinderboeken hoop ik daar handvatten voor te bieden.

Maar ik hoop ook dat het herkenning creëert, dat je als gezin of als kind er écht iets aan hebt. Mijn verhalen zijn vanuit mijn eigen ervaringen geschreven en zijn ook nog eens leuk en luchtig om te lezen. Ik merkte dat veel boeken vooral vanuit het oogpunt voor volwassenen zijn geschreven, daar wilde ik verandering in brengen. Daardoor kun je de boeken gerust samen met je kind lezen, voorlezen of zelf laten lezen.

Ieder boek is vanuit een andere insteek geschreven, zo schreef ik de volgende boeken:

· Pieter ligt in het ziekenhuis (2013)
· Sterre, het ondeugende geitje (2015)
· Dag, lieve Moby - Mijn hond is een sterretje (2020)

Alle boeken hebben ‘iets speciaals’, zo werkte ik voor het boek over Sterre samen met zieke kindjes. Ieder kindje maakte een illustratie die in het boek verschenen is. Sommige kindjes die een illustratie hebben gemaakt, zijn er inmiddels niet meer. Het raakt mij dan ook enorm dat ik dit op een prachtige manier mocht vastleggen.

Typisch Sabrina

Het schrijven van de boeken helpt om mijn eigen ervaringen een plek te geven. Dat ik andere gezinnen hiermee mag helpen, geeft mij voldoening op zich. Daarom vind ik het ook heel fijn om iets te betekenen voor anderen. Zo vertel ik graag mijn verhaal in ziekenhuizen, maar ik kom net zo lief bij zieke kindjes thuis of in het ziekenhuis om één van mijn boeken voor te lezen.

Naast boekenschrijver ben ik in opleiding als bouwinspecteur én natuurlijk ben ik bovenal moeder. Ook ben ik vrijwilliger voor de stichting Kanjerwens en Sportclub Only Friends, die zich richt op sport voor kinderen met een beperking of ziekte.

Als je mij goed kent dan weet je dat:

· Mijn bijnaam ‘mevrouw muntthee’ is; je kan mij uittekenen met een kopje ‘groene takjes’
· Ik liever niet wakker gemaakt wordt; ik ben blij als ik een nacht kan doorslapen!
· Je mij kan omschrijven als een echte boekenwurm
· Ik dol ben op dieren en wandelen met mijn zoon
· Ik mezelf helemaal kan verliezen in boeken over waargebeurde verhalen

Wil je mijn boeken bestellen? Leuk! Dit kun je via deze link doen.

Zou je het fijn vinden als ik mijn verhaal kom delen, terwijl ik één van mijn boeken voorlees of kun je wel een luisterend oor gebruiken? Neem gerust contact met me op!

liefs Sabrina


Twitter Facebook LinkedIn Volgen


Reacties

Wow wat knap dat je via deze weg je verhaal kunt delen! Ik gun je nog veel meer mooie boeken! En weet helaas alles van ziekenhuizen. Wij nu niet zo vaak meer maar iedere keer als je moet hakt het er toch in.
Tamara Hollebeek, op 07-07-20
Lieve Tamara, dank je wel voor je mooie reactie. Ik weet wat het met de kinderen doet, hoe vaak het ook is. Al is het maar 1 x of misschien wel 20 x, elke bezoek dat wat met je als gezin. En daarom wil ik mij hiervoor inzetten.
Liefs Sabrina
Mooi geschreven!
En super dat je zieke kinderen op deze manier kunt helpen met je boeken??
Rochelle, op 07-07-20
Lieve Rochelle,
Dank je wel, ik hoop dat ik of mijn boeken in de toekomst nog veel kan betekenen voor deze kinderen.
liefs Sabrina

Over Sabrina Derks - kinderboekenschrijver

De feestdagen in volle gang...en dan knallend 2022 in!

Over Sabrina Derks

Voorlezen aan Femke (mijn droom - mijn doel - mijn passie)

Interview bij SRC TV Magazine en Goedenavond Rivierenland

Lieve Phéline, ik zal je nooit vergeten