Dag, lieve Moby

Dag, lieve Moby

Bram en hondje Moby zijn beste vriendjes en Bram is echt helemaal gek op Moby. Samen met hem beleeft Bram de leukste momenten. Totdat Moby ziek wordt en naar de dierenarts gaat. De mama van Bram vertelt dat zijn hondje een sterretje aan de hemel is geworden en elke avond voor het slapengaan, zwaait Bram naar zijn beste vriend. Een verhaal over vriendschap en avonturen, maar ook over afscheid en mooie herinneringen.
Bestellen
Sterre, het ondeugende geitje

Sterre, het ondeugende geitje

Sterre is een ondeugende geit die het leuk vindt om andere dieren te plagen. Eigenlijk is het een beetje pesten wat Sterre doet. Sterre bedenkt allemaal geintjes die ze kan uithalen bij de andere dieren van de kinderboerderij. Op een dag zijn alle dieren het zat en samen besluiten ze haar terug te pakken. Ze bedenken een slim plannetje. Willen jullie weten wat hun plannetje is? Lees dan snel het verhaal.

De illustraties in dit boek zijn gemaakt door kinderen die ziek zijn of door jong volwassenen of kinderen met een lichamelijke of geestelijke beperking.
Bestellen
Pieter ligt in het ziekenhuis

Pieter ligt in het ziekenhuis

Eigenlijk bestaan er niet veel verhalen over kinderen in het ziekenhuis. Dat is ook wel logisch, want wie wil er nu naar het ziekenhuis? Toch maken veel kinderen een ziekenhuisbezoek mee met alle spanningen die daarbij horen. Daarom vertelt Pieter over de onderzoeken waar hij mee te maken krijgt, legt hij uit wat een sonde is en hoe de kinderarts ontdekt dat Pieter koemelkallergie heeft. Naast de minder leuke onderzoeken beleeft Pieter ook leuke momenten in het ziekenhuis. Ga je mee?

Bestellen